Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cca. 8-10 kusů
Na čokoládovou náplň
Na čokoládové těsto
Na polevu
Dále
K ozdobení
K přípravě čokoládové náplně dejte všechny suroviny kromě másla do malého hrnce, promíchejte, dokud nevznikne hladká směs, a potom za stálého míchání ohřívejte, dokud čokoládová směs nezíská pudingovou nebo trochu tužší konzistenci.
Přeceďte přes síto a nechte vychladnout.
Přidejte máslo pokojové teploty a míchejte, dokud nedostanete homogenní krém, potom nechte ztuhnout v chladničce.
Suroviny na kvasnicové těsto vložte do mísy a hněťte alespoň 15 minut, abyste získali hladké, elastické těsto.
Z těsta vytvořte na pomoučené pracovní ploše kouli, vložte zpět do mísy a nechte kynout při pokojové teplotě cca. 1 hodinu. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem, nebo alespoň výrazně zvýšit.
Po vykynutí těsta na pomoučené pracovní ploše rozválejte ho na obdélník o tloušťce 5 cm a rovnoměrně potřete čokoládovou náplní.
Zarolujte těsto podél dlouhé strany a nakrájejte na 8-10 stejných kousků. Nejlépe použijte k tomu nit.
Dejte rolky do pekáče vyloženého pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout dalších 30 minut.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení a pečte rolky přibližně 35-40 minut.
Na polevu smíchejte zakysanou smetanu a práškový cukr a natřete na horké rolky.
Čokoládu s olejem rozpusťte a dejte ji na rolky v pruzích.
Ozdobte mini marshmallows a ještě teplé podávejte.
Poznámka: Skladujte v hermeticky uzavřené nádobě, kde zůstane čerstvé alespoň 2-3 dny, nebo jej můžete skvěle zmrazit.
Share or print this recipe