Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cuketu omyjte, odstraňte stopku a květy a poté ji nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájte na drobné kostičky a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte cukr a za stálého míchání zkaramelizujte. Pokapejte octem. Přidejte kousky cukety a nasekané stroužky česneku, dobře promíchejte, poté dochuťte tymiánem, solí a pepřem. Přikryjte a vařte, dokud nebude al dente.
Hrušky a chilli omyjte, zbavte semínek, hrušky nakrájejte na čtvrtky, chilli papričky nakrájejte nadrobno a přidejte k cuketové směsi, poté 5 minut podušte doměkka. Přidejte želírovací cukr a vařte 7 minut, dokud nezačne prskat.
Nalijte do připravených sklenic a dobře uzavřete. Před konzumací nechte 2-3 týdny odstát na chladném, suchém a tmavém místě. Otevřené lahvičky uchovávejte v lednici a v krátké době spotřebujte.
Tip: Velmi chutné s grilovaným jídlem a fondue.
Pro delší trvanlivost lze pasterovat v troubě při 75 °C po dobu 20 minut.
Share or print this recipe