Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce / množství náplně: 5 sklenic x 145 ml
Cibuli a stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na drobno.
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno, nebo nakrájejte na malé kousky.
Rajčata omyjte, zbavte stopky a nakrájejte na malé kousky.
Jablko oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky.
Na rozehřátém oleji zpěnte cibuli. Přidejte česnek, kousky jablka a rajčat, zázvor a cukr a dobře promíchejte.
Zalijte octem a jablečnou šťávou a za občasného míchání vařte půl hodiny při nízké teplotě, dokud nezhoustne.
Dochuťte solí a pepřem.
Ještě horké nalijte do sterilizovaných uzavíratelných sklenic a před konzumací nechte týden odstát.
Tipy:
Rajčata lze snadno oloupat tak, že je minutu blanšírujete v horké vodě a poté je opláchnete ve studené vodě.
Pokud máte rádi pikantní, přidejte do čatní špetku kajenského pepře.
Hodí se k horskému sýru a studenému vepřovému masu.
Share or print this recipe