Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jablka umyjeme a nakrájíme na kousky, odstraníme jádřince. Přikryté podusíme s 1 l vody do měkka a přecedíme přes sítko.
Šťávu v hrnci dobře promícháme se želírovacím cukrem. Umyté limetky nakrájíme na tenké plátky a přidáme ke šťávě. Za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 4 až 6 minut. Provedeme želírovací zkoušku. Naplníme do sklenic po okraj, dobře uzavřeme a necháme stát dva dny v chladnu.
Čiré želé získáme tak, když šťávu přecedíme přes plátno
Zbylé kousky jablek rozmixujeme na pyré a smícháme se stejným množstvím Korunního cukru krystalu, celou skořicí a čerstvě vymačkanou šťávou z ½ citronu a uvaříme jablečnou pěnu. Pro delší trvanlivost zavaříme.
Share or print this recipe