Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nejprve si připravíme těsto. Do větší misky nasypeme mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, vejce a máslo. Z ingrediencí ručně vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit. Zatímco nám těsto chladne, připravíme si dýňový krém.
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou dýni spolu s hřebíčkem a skořicí, zalijeme trochou vody a povaříme asi 10 minut. Následně odlijeme přebytečnou vodu a směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
Mezitím, co nám směs chladne, nastrouháme si jablka. Tato pak ručně vyždímáme a navrstvíme do formy vystlané pečicím papírem a listovým těstem. Posypeme skořicí, lžící krystalového cukru a polijeme vychlazenou dýňovou směsí.
Přikryjeme těstem, které jsme si vyváleli na pomoučené desce a okraje těsta uzavřeme. Vrch propícháme vidličkou, potřeme vajíčkem a pečeme při teplotě 180 ° C asi 30 minut. Nakonec koláč dozdobíme moučkovým cukrem v mlýnku.
Share or print this recipe