Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na formu na pečení biskupský chlebíček
na těsto:
také
Mléko přiveďte k varu, za stálého míchání přidejte mák, poté stáhněte z plotny a nechte přibližně 30 minut nasáknout.
Jablko nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádřince, oloupejte a nastrouhejte hrubým struhadlem.
Troubu předehřejte na 180 °C na horký vzduch. Formu na biskupský chléb vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Oddělte žloutky od bílků, bílky ušlehejte do tuhé pěny. Máslo, cukr a žloutek ušlehejte do pěny. Vmíchejte krupici, prášek do pečiva a nastrouhané jablko. Smíchejte s mákem a opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijte do zapékací mísy a pečte cca. 55 minut (zkontrolujte jehlovým testem). Ochladlý koláč posypte cukrem.
Poznámka: Tento dort je velmi šťavnatý a chutná skvěle i druhý den.
Share or print this recipe