Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Složení pro dortovou formu (Ø 26 cm)
Jablka oloupeme, vyjmeme jádro a nakrájíme na plátky. Vložte ji do misky spolu se skořicí a cukrem a vše rukama promíchejte.
Na těsto smíchejte v míse mouku, mandle, hnědý cukr, skořici, vejce a nakrájené studené máslo a pomocí kuchyňského robota nebo ručním mixérem. Na začátku, když se ingredience začnou promíchávat, dejte bokem asi 1/3 směsi na drobenku. Dokončete hnětení těsta, dokud není hladké, zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočívat alespoň 1 hodinu. Pro drobenku smíchejte těsto s mandlovými lupínky.
Troubu předehřejte na horký vzduch při teplotě 170 °C.
Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše (cca o 3-4 cm větší než plech). Těsto vložte do formy, zatlačte dolů, dokud nebude mít výšku 3 cm. Odřízněte okraj rovně nožem. Dejte jablka na těsto a posypte drobenkou.
Pečte dort po dobu 50-55 minut. Nechte úplně vychladnout, vyjměte z formy a pocukrujte.
Share or print this recipe