Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingredience na cca 6 sklenic à 250 ml
Jablečný mošt svařte ve velkém hrnci s kořením, čajem a zázvorem. Přeceďte, resp. odstraňte čajový sáček. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce spolu se šťávou z citronu. Zahřívejte a vařte, dokud jablka nezměknou. Přisypte želírovací cukr a za stálého míchání nechte 4 minuty probublávat.
Proveďte talířkový test. Nakonec vmíchejte rum. Hrnec sundejte z ohně a marmeládu plňte ihned do sklenic vymytých horkou vodou. Okamžitě uzavřete, obraťte víčkem dolů a nechte 15 minut stát.
Upozornění: konzistence marmelády je zpočátku trochu tekutější, ztuhne až po vychladnutí.
Share or print this recipe