Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jablečná omáčka:
Cukrová poleva:
Čokoládová poleva s ořechy:
Jablečná omáčka
Jablko umyjte, oloupejte a rozkrojte a očistěte, rozkrájejte na klínky a dejte do hrnce se šťávou z půlky citronu a vodou, badyánem a skořicí a duste asi 15 minut. Jakmile jsou kousky jablek měkké, odstavte hrnec z plotýnky. Vyjměte skořici a badyán. Měkké kousky jablek propasírujte a poté omáčku nechte vychladnout.
Těsto na sušenky
Smíchejte všechny přísady až vznikne hladké těsto. Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut odpočívat v chladničce. Předehřejte troubu na 180 stupňů – horní a spodní pečení. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Na moukou posypaném vále těsto na sušenky vyválejte asi 3 mm a pak pomocí vykrajovátka vykrojte požadovaný tvar. Sušenky položte na plech vyložený papírem na pečení. Sušenky potřete šlehačkou a pečte asi 12 minut na prostředním roštu – každý plech zvlášť.
Jakmile skořicovo-jablkové sušenky zhnědnou, vyjměte je z trouby a nechte úplně vychladnout
Sušenky lze ozdobit cukrovou polevou a mletými ořechy, stejně jako rozpuštěnou čokoládou a mletými ořechy.
Na polevu smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou. Pomocí čajové lžičky polevu rozetřete na sušenky a ihned posypte vlašskými ořechy (poleva nesmí zaschnout) a nechte je uschnout.
Pro čokoládovou dekoraci pomalu rozpusťte čokoládu na polevu na vodní lázni. Rozpuštěnou polevu natřete lžičkou na jablkové a skořicové sušenky. Ještě měkkou polevu posypte mletými ořechy. Nechte uschnout.
Share or print this recipe