Jahodovo-broskvová bowle

přísady

  • 750 g jahod
  • 3 zralé broskve s bílou dužinou
  • šťáva z citronu
  • 3–4 polévkové lžíce hnědého třtinového cukru
  • 2 lahve (0,75 l) růžového vína
  • 1 láhev (0,75 l) suchého sektu

příprava

Jahody omyjte a nakrájejte. Nechte dobře okapat. Broskve omyjte v teplé vodě nebo blanšírujte a podle chuti oloupejte. Rozpulte, vypeckujte, nakrájejte na tenké měsíčky, vložte do mísy a pokapejte citronovou šťávou. 0,75 l růžového vína smíchejte s třtinovým cukrem, nalijte na ovoce, přikryjte a nechte 2–4 hodiny chladit. Těsně před podáváním zalijte zbytkem dobře vychlazeného vína a sektu.

další recepty