Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca. 12 kousek
na těsto:
pro náplň cheesecakeu:
na jahodový kompot:
dále:
Máslové sušenky vložte do mrazícího sáčku a rozdrťte je válečkem (můžete použít i mixér).
Všechny suroviny na těsto rychle uhnětete v hladké těsto. Ujistěte se, že zůstane co nejchladnější.
Vytvořte z křehkého těsta kouli, zploštěte ji, přikryjte a nechte odpočívat v lednici alespoň půl hodiny.
Na náplň oddělte vejce a bílky s špetkou soli ušlehejte do tuhé pěny. Tvaroh smíchejte se žloutkem, smetanovým sýrem, cukrem, vanilkou, citronovou šťávou a škrobem do krémova, poté opatrně vmíchejte vyšlehaný bílek.
Troubu předehřejte na 175 °, horní/spodní pečení. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte na tloušťku cca. 5 mm nebo trochu tenčí a vykrajujte kolečka o trochu větším průměru, než mají prohlubně formy na muffiny. Kolečka těsta vtlačte do formiček na muffiny.
Poté těsto naplňte náplní cheesecakeu a pečte dozlatova cca. 30-35 minut.
Rozkrojte jahody na čtvrtky a dejte je do malého hrnce spolu s ostatními surovinami. Vařte na středním plameni cca. 7-10 minut.
Po upečení nechte muffiny úplně vychladnout, poté je vyjměte z formiček pomocí tupého nože. Nalijte jahodový kompot na muffiny a můžete ochutnat.
Share or print this recipe