Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pro následující želírovací zkoušku dejte chladit talířek do ledničky.
Jahody vložte do mixéru, krátce rozmixujte, anebo pomocí špachtle je rozmačkejte. Přidejte citronovou šťávu, bezový sirup, sůl a želírující cukr a smíchejte.
Ovocnou směs vařte. Mezitím otrhejte stonky z květů (viz tip) a nechte je připravené. Proveďte želírovací zkoušku (viz tip).
Přidejte květy do mísy a řádně promíchejte. Přelijte džem do 3 čistých horkých čistých sklenic (každá o objemu 250 ml) s otočnými víčky (viz tip) a okamžitě je uzavřete. Podávejte jahodový džem nebo jej skladujte na chladném a tmavém místě.
Nikdy nemyjte květy, jinak ztratí aromatický pyl. Nejlepší je čistit květy ručně na bílém listu papíru, tak aby se pyl zachoval a v džemu byla znát jeho výrazná chuť. Květy bezu sklízejte za slunečného počasí, nikdy po dešti.
Želírovací zkouška: Na studený talířek dejte lžičku vařeného džemu, nechte ji vychladnout a potom na ni jemně zatlačte prstem. Jakmile džem vypadá jako pomačkaný, je připraven. Pokud ne, vařte další 2 minuty a test opakujte.
Při nalévání džemu do sklenic je důležité, aby okraj sklenice zůstal čistý. Použijte nálevku na marmeládu.
Po otevření skladujte jahodový džem v lednici.
Share or print this recipe