Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto:
Na náplň:
Mléko ohřejte, ale nenechte vařit. Droždí a cukr krupice dáme do nádoby a smícháme s vlažným mlékem. Mouku s vejcem dejte do mísy, přidejte droždí a směs cukru, vmíchejte rozpuštěné máslo a vypracujte hladké těsto.. Přikryjte a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
Na náplň omyjte, rozpulte a nakrájejte jahody. Na pánvi rozpusťte máslo s třtinovým cukrem, přidejte jahody a poduste, dokud jahody nezměknou, ale ještě se nerozpadnou. Nechte mírně vychladnout.
Mezitím na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto do obdélníku. Na jeden konec dejte lžíci náplně a těsto přes ni přeložte jako na „harmoniku“. Tento postup opakujte, dokud nebude těsto úplně hladké. Navrstvíme do vymazané ošatky. Pokud zbyde nějaká náplň, jednoduše ji potřete po těstě. Pečte na 165 stupňů 35–40 minut.
Posypte moučkovým cukrem a podávejte vlažné.
Share or print this recipe