Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kulatá forma 24 cm
12/14 porcí
Těsto:
Kandované pomeranče:
Do mísy navážíme oba druhy mouky, cukr, prášek do pečiva, sůl a kůru z pomeranče a zamícháme. Přidáme jogurt, olej, pomerančovou šťávu a stěrkou či ruční metličkou vymícháme do hladké hmoty. Dortovou formu vyložíme papírem, hmotu do ní nalejeme a pečeme při 160 °C asi 30 min., nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane po vytažení suchá. Korpus necháme ve formě vychladnout, poté ho opatrně nožem uvolníme a dáme na servírovací talíř.
Pomeranče dobře omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na plátky o síle asi 7 až 8 mm. Narovnáme na dno velikého hrnce, přidáme sůl, vanilkový lusk a cukr krupice, zalejeme vodou a přímo na hladinu dáme Kruh vystřižený z papíru na pečení, který všechny pomeranče zakryje. Na velmi mírném ohni vaříme asi 30 min., dokud se většina tekutiny neodpaří a pomeranče se neprosladí. Necháme je krátce vychladnout a potom ještě za tepla z hrnce opatrně Vyjmeme na plech s pečícím papírem.
Vychladlý koláč ozdobíme pomeranči a zbytkem sirupu, který zbyl v hrnci. K podávání můžeme servírovat lžíci či dvě jogurtu.
Share or print this recipe