Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
8 ks
Těsto:
Na dokončení:
V míse smícháme mléko o pokojové teplotě, 100 g hladké mouky, kakao a také droždí a přikryjeme utěrkou. Tento omládek necháme v pokojové teplotě 1 hod. kynout. Poté přidáme zbylou mouku, vejce, cukr a 2 až 3 min. hněteme vařechou anebo ve stroji. Přidáme sůl, skořici a úplně nakonec máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme pevné a elastické těsto, to může trvat 10 až 15 min. Těsto přikryjeme vlhkou utěrkou a nebo kuchyňskou fólii a necháme v pokojové teplotě, dokud nezíská dvojnásobný objem, minimálně 30 min. Vykynuté těsto opatrně přendáme na lehce pomoučněnou plochu a prsty ho roztáhneme do kruhu o průměru asi 25 cm.
Pomocí rádylka ho nakrájíme na 8 stejných kousků, na osminy. Postupně jednotlivé kousky odebíráme a opět na pomoučené ploše válečkem rozválíme na delší trojúhelníky, které stočíme od širší strany směrem ke špičce. Čím více závitů získáme, tím budou loupáky po upečení vyšší a také nadýchanější. Odkládáme na plech s papírem na pečení dále od sebe, hodně nakynou, přikryjeme fólií a necháme v pokojové teplotě nakynout do dvou a půl násobného objemu. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme zbylým třtinovým cukrem a pečené vyhřáté troubě na 190°C asi 12 min. do tmavě zlaté barvy. Nejlépe chutnají ještě čerstvé.
Share or print this recipe