Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vejce oddělíme a bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhého sněhu. Žloutky utřeme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem. Do žloutkové směsi vmíchejte jednu třetinu bílků.
Smíchejte lískové oříšky, mouku a kaštanovou rýži a vmíchejte se zbývajícím bílkovým sněhem. Nakonec přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo.
Směs nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 50 minut.
Nechte 15 minut vychladnout, vyklopte na mřížku a posypte moučkovým cukrem.
Tip: Pokud používáte čerstvé kaštany, rozkrojte je příčně na zahnuté straně a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca. 12 minut nebo vařte ve vodě cca. 20 minut. Kaštany oloupejte horké a ihned rozmixujte.
Share or print this recipe