Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na zapékací misku o průměru 23 cm na cca. 4 porce
Na drobenky:
K podávání:
Troubu předehřejte na 180 °C v režimu ventilátoru vzduchu.
Jablko oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte nadrobno. Marcipán nastrouhejte najemno. Kaštany rozdrťte. Vše smíchejte s dušenými švestkami a nalijte do zapekací mísy.
Na drobenku smíchejte mouku s cukrem, mandlovými lupínky, kořením a máslem, poté těsto prohnětěte prsty.
Rovnoměrně rozetřete na jablečnou směs, položte na střední mřížku trouby a pečte přibližně 25 minut. Posypte drobenku cukrem a podávejte ještě teplou.
Poznámka:
Aby drobenka nebyla příliš teplá a měkká, je nejlepší ji nejprve hnětat hnětacím hákem mixéru nebo kuchyňského robotu a následně rukama, dokud nedosáhne požadované velikosti.
Tip: Podávejte s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou!
Share or print this recipe