Kaštanový drobenkový dort

přísady

Na zapékací misku o průměru 23 cm na cca. 4 porce

  • 2-3 jablka
  • 40 g marcipánové hmoty
  • 50 g vařených kaštanů (hotový výrobek)
  • 1 láhev švestkových povidel (350 g)

Na drobenky:

K podávání:

 

příprava

Troubu předehřejte na 180 °C v režimu ventilátoru vzduchu.
Jablko oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte nadrobno. Marcipán nastrouhejte najemno. Kaštany rozdrťte. Vše smíchejte s dušenými švestkami a nalijte do zapekací mísy.

Na drobenku smíchejte mouku s cukrem, mandlovými lupínky, kořením a máslem, poté těsto prohnětěte prsty.

Rovnoměrně rozetřete na jablečnou směs, položte na střední mřížku trouby a pečte přibližně 25 minut. Posypte drobenku cukrem a podávejte ještě teplou.

Poznámka:

Aby drobenka nebyla příliš teplá a měkká, je nejlepší ji nejprve hnětat hnětacím hákem mixéru nebo kuchyňského robotu a následně rukama, dokud nedosáhne požadované velikosti.

Tip: Podávejte s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou!

další recepty