Kávovo - ořechové sušenky plněné canache

přísady

Na 20 kusů

Těsto

  • 100 g kaštanové mouky
  • 30 g lněné mouky
  • 30 g strouhaných mandlí
  • 1 vaječný žloutek
  • 100 g měkkého másla
  • 50 g Korunního cukru hnědého
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 špetka soli
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

Náplň canache

  • 200 g hořké čokolády na polevu
  • 1 polévková lžíce kávového prášku
  • 100 ml lehce vyšlehané šlehačky
  • 50 ml vody
  • 20 půlek jader z vlašských ořechů
  • papír na pečení
  • vykrajovátko

příprava

Sušenky – smíchejte všechny ingredience dohromady a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny v chladu.

Na moukou posypané pracovní ploše vyválejte těsto o tloušťce 2 mm, vykrojte sušenky kulatým zoubkovaným vykrajovátkem (průměr 4 cm) a položte je na plech vyložený papírem na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C (horní / dolní pečení) na prostředním roštu asi 15 minut do zlatova. Nechte vychladnout.

Na náplň jemně nasekejte hořkou čokoládu, přiveďte kávový prášek, smetanu a vodu k varu a nalijte na kousky hořké čokolády. Nechte krátce stát, poté jemně promíchejte tyčovým mixérem. Krátce ochlaďte, dokud nedosáhnete krémové konzistence, poté vložte do plnicího sáčku s hvězdicovou tryskou a naplňte ním sušenky. Vrchní sušenku ozdobte malou růží a přikryjte polovinou ořechu.

další recepty