Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca. 12 kousek
na kvasnicové těsto:
k ozdobení:
na citronovou náplň:
na polevu:
dále:
Suroviny na kvasnicové těsto vložte do mísy a hněťte alespoň 15 minut, abyste získali hladké, elastické těsto.
Na pomoučené pracovní ploše z něj vytvarujte kouli, vložte zpět do mísy, přikryjte a nechte při pokojové teplotě hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem). Mezitím si připravte náplň a zdobení.
Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 100 °C. Zbylé bílky vyšlehejte s cukrem, solí a citronovou šťávou na nejvyšší stupeň, dokud se nevytvoří pevný sníh. Po vytažení metly by měla směs tvořit špičky.
Nalijte směs na sněhové pusinky do sáčku s ozdobnou trubičkou ve tvaru hvězdy a na polovinu pánve vytlačte malé tečky. Citron opláchněte v horké vodě a nakrájejte na tenké plátky. Citronové plátky obalte v cukru a umístěte je na druhou stranu plechu. Dekoraci nechte sušit v předehřáté troubě 40-45 minut.
Na náplň dejte všechny ingredience kromě másla do mísku a míchejte, dokud nebudou žádné hrudky.
Na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, dokud nedostanete hmotu podobná pudinku.
Citronový krém propasírujte přes sítko a nechte krátce vychladnout. Smíchejte s máslem do hladka. Vychlazený krém nalijte do pěnového sáčku s ozdobnou trubičkou.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Vykynuté kvasnicové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca. 1 cm a kulatovou vykrajovátkou nebo třeba skleničkou vykrajujte kolečka o průměru cca. 7-9 cm. Na dírku na koblihy uprostřed použijte menší vykrajovačkou nebo třeba ozdobnou trubičku.
Koblihy položte na plech vyložený pečicím papírem, znovu přikryjte a nechte ještě 20 minut kynout.
Vejce rozšlehejte s mlékem, potřete jím koblihy a pečte je v předehřáté troubě dozlatova cca. 25 minut a poté nechte vychladnout.
Pro polevu cukr prosejte a postupně přidávejte do citronové šťávy, dokud poleva není příliš tekutá.
Vršek koblih naplňte na několika místech citronovým krémem. Chcete-li to provést, vložte plnicí hlavu šikmo shora do koblih a naplňte je lehkým tlakem. Koblihy namáčte do citronové polevy plnicími otvory dolů, a poté je ozdobte sušenými plátky citronu a tečkami sněhovych pusinek. Čerstvé je nejlepší.
Tip: Naplněné koblihy lze zmrazit ve vzduchotěsném obalu, bez polevy a zdobení.
Share or print this recipe