Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na 1 Charlotte o průměru 22 cm
Na madlenky (asi 20 kusů):
Na mangový tvarohový krém:
Na ozdobu:
Pro madlenky předehřejte troubu s horkým vzduchem na 200 °C. Plech na madlenky potřeme lžičkou rozpuštěného másla.
Vejce šlehejte s cukrem v kuchyňském robotu několik minut do pěny, přimíchejte mouku. Bio citron omyjte v horké vodě, vymačkejte šťávu a nastrouhejte kůru. Citronovou šťávu a citronovou kůru vmíchejte do těsta spolu s práškem do pečiva a rozpuštěným máslem. Směs nechte 20 minut odstát a poté nalijte do plechu na madlenky.
Madlenky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu deseti minut.
Na krém z mangového tvarohu – oloupejte mango, odstraňte pecku a dužinu nakrájejte na kousky. Rozmixujte najemno tyčovým mixérem. Tvaroh rozmixujte s kokosovým mlékem do hladka. Vmíchejte moučkový cukr a dužinu z jednoho vanilkového lusku. Želatinu rozpusťte v ledově studené vodě a vmíchejte do krému. Krém krátce nechte vychladit v lednici.
Vyložte formu o průměru 22 centimetrů pečicím papírem. Madlenky podélně rozpulte a položte půlky na vnitřní okraj pekáče. Zbylé madlenky rozdrobte a vyložte jimi dno pekáče. Na madlenky rozetřete mangový tvarohový krém. {Ujistěte se, že jsou madlenky po okrajích vyšší než krém.} Nechte ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny {nebo přes noc}. Ozdobte množstvím kokosových vloček a banánových lupínků a navrch dejte tematické zdobení. Případně opatřete mašlí ve vhodné barvě.
Share or print this recipe