Kokosová Charlotte

přísady

Na 1 Charlotte o průměru 22 cm

Na madlenky (asi 20 kusů):

  • 2 vejce velikosti L
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 100 g mouky
  • 1 bio citrón
  • ¾ čajové lžičky prášku na pečení
  • 100 g másla {rozpuštěného}
  • 1 čajová lžička másla {rozpuštěného}

Na mangový tvarohový krém:

  • 1 mango
  • 500 g tvarohu
  • 70 ml kokosového mléka
  • 120 g cukru moučka
  • dřeň vanilkového lusku
  • 1,5 bal. granulované želatiny

Na ozdobu:

  • strouhaný kokos
  • ovoce dle vlastního výběru (sušené nebo čerstvé: např. banánové lupínky)
  • ozdoba na dort na (např. plameňák)
  • barevně ladící mašle

příprava

Pro madlenky předehřejte troubu s horkým vzduchem na 200 °C. Plech na madlenky potřeme lžičkou rozpuštěného másla.

Vejce šlehejte s cukrem v kuchyňském robotu několik minut do pěny, přimíchejte mouku. Bio citron omyjte v horké vodě, vymačkejte šťávu a nastrouhejte kůru. Citronovou šťávu a citronovou kůru vmíchejte do těsta spolu s práškem do pečiva a rozpuštěným máslem. Směs nechte 20 minut odstát a poté nalijte do plechu na madlenky.

Madlenky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu deseti minut.

Na krém z mangového tvarohu – oloupejte mango, odstraňte pecku a dužinu nakrájejte na kousky. Rozmixujte najemno tyčovým mixérem. Tvaroh rozmixujte s kokosovým mlékem do hladka. Vmíchejte moučkový cukr a dužinu z jednoho vanilkového lusku. Želatinu rozpusťte v ledově studené vodě a vmíchejte do krému. Krém krátce nechte vychladit v lednici.

Vyložte formu o průměru 22 centimetrů pečicím papírem. Madlenky podélně rozpulte a položte půlky na vnitřní okraj pekáče. Zbylé madlenky rozdrobte a vyložte jimi dno pekáče. Na madlenky rozetřete mangový tvarohový krém. {Ujistěte se, že jsou madlenky po okrajích vyšší než krém.} Nechte ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny {nebo přes noc}. Ozdobte množstvím kokosových vloček a banánových lupínků a navrch dejte tematické zdobení. Případně opatřete mašlí ve vhodné barvě.

další recepty