Kokosová panna cotta

přísady

Vaření: 30 minut a odstání

  • 300 ml smetany
  • 300 ml kokosového mléka
  • 55 g Korunního BIO cukru
  • 4 plátky želatiny
  • 3 stonky citronové trávy
  • opražené kokosové lupínky a kůra z limetky na posypání

Karamel:

 

příprava

Panna cotta:

Citronovou trávu podrťte, aby uvolnila aroma a nakrájejte ji na kousky. Smíchejte smetanu, kokosové mléko, BIO cukr, citronovou trávu a zahřejte, aby se cukr rozpustil. Přiklopené nechte 10 minut odstát. Želatinu připravte podle návodu na obale. Směs na panna cottu přeceďte a vmíchejte do ní želatinu. Promíchané vlijte do okrasných skleniček a nechte odstát v lednici. Ozdobte opraženými kokosovými lupínky a kůrou z limetky.

Tip:

na dno skleniček můžete udělat karamel.

Karamel:

Cukr dejte do vyššího rendlíku se silným dnem. Na mírném plamenu zahřívejte tak, aby zlátl a nepřipaloval se. Jakmile se cukr rozpustí a do tekuté směsi, sejměte ho z ohně. Přidejte vodu, karamel bude prskat, tak buďte opatrní. Vraťte na sporák a míchejte, dokud nebude karamel bez hrudek. Vmíchejte citronovou šťávu a nechte jej zchladnout. Karamel vlijte na dno skleniček před tím, než je naplníte panna cottou. Zbylý karamel nechte na zdobení dezertů, zmrzlin, nebo jen na mlsání.



další recepty