Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vaření: 30 minut a odstání
Karamel:
Citronovou trávu podrťte, aby uvolnila aroma a nakrájejte ji na kousky. Smíchejte smetanu, kokosové mléko, BIO cukr, citronovou trávu a zahřejte, aby se cukr rozpustil. Přiklopené nechte 10 minut odstát. Želatinu připravte podle návodu na obale. Směs na panna cottu přeceďte a vmíchejte do ní želatinu. Promíchané vlijte do okrasných skleniček a nechte odstát v lednici. Ozdobte opraženými kokosovými lupínky a kůrou z limetky.
na dno skleniček můžete udělat karamel.
Cukr dejte do vyššího rendlíku se silným dnem. Na mírném plamenu zahřívejte tak, aby zlátl a nepřipaloval se. Jakmile se cukr rozpustí a do tekuté směsi, sejměte ho z ohně. Přidejte vodu, karamel bude prskat, tak buďte opatrní. Vraťte na sporák a míchejte, dokud nebude karamel bez hrudek. Vmíchejte citronovou šťávu a nechte jej zchladnout. Karamel vlijte na dno skleniček před tím, než je naplníte panna cottou. Zbylý karamel nechte na zdobení dezertů, zmrzlin, nebo jen na mlsání.
Share or print this recipe