Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 dort ø 24 cm | 1 hodina {bez doby vychladnutí}
Základna:
Kokosový krém:
Mangový krém:
Zdobení/okraj:
U bezlepkových sušenek promíchejte všechny ingredience do křehkého těsta. Nasypte vše na plech (případně vykrojte sušenky, pokud nechcete dělat kokosový dort z manga) a pečte v předehřáté troubě na horký vzduch na 175 °C asi 12 až 15 minut.
Poté nechte vychladnout a rozdrobte najemno. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s drobenkou a přitlačte na dno 24cm formy. Nechte vychladit v ledničce {asi 30 minut}.
U kokosového krému vmíchejte do hladka mascarpone, nízkotučný tvaroh, třtinový cukr, vanilkovou dužinu, kokosové vločky a rum. Připravte želatinu podle pokynů na obalu a vmíchejte ji do krému. Krém rovnoměrně rozetřete na chlazený dortový základ.
U mangového krému oloupejte mango, odstraňte jádro a jemně jej rozmixujte na pyré. Vmíchejte skořici, cukr a vanilkovou dřeň. Připravte želatinu podle pokynů na obalu a vmíchejte. Naneste mangovou vrstvu na kokosový krém a nechte dort přes noc v chladničce. Před podáváním ozdobte mochyní, červenými pomeranči, sušeným kokosem, rozmarýnem a citronovými klíny.
Share or print this recipe