Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na těsto (približne 35-40 kusů)
Suroviny na želé ze svařeného vína
Poznámka: Místo jednotlivých koření můžete použít 1-2 polévkové lžíce předem namíchané směsi koření svařeného vína.
Všechny suroviny na těsto dejte do mixovací nádoby a pomocí hnětacího háku kuchyňského robota nebo ručního mixéru vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte na pomoučněnou pracovní plochu, rukama z něj vytvarujte kouli, přikryjte a nechte približne 45 minut odpočinout v lednici.
Suroviny na želé ze svařeného vína dejte do malého hrnce a smíchejte s želirovacím cukrem.
Směs přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 4 minuty.
Ještě horké a tekuté želé ze svařeného vína přeceďte přes sítko a nalijte do mísy. Nechte želé vychladnout na pokojovou teplotu a ztuhnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení a vyložte 1-2 plechy na pečení pečicím papírem.
Těsto rozdělte na 10 g porce a pomoučněnýma rukama z nich tvarujte kuličky.
Kuličky pokládejte mírně od sebe na připravený plech na pečení a pomocí vařečky vytvořte do středu každé kuličky malé prohlubně.
Kuličky těsta pečte v předehřáté troubě približne 15-18 minut, dokud nejsou příliš tmavé, a poté je nechte úplně ochladnout.
Želé ze svařeného vína rozmixujte se trochou rumu do hladka a nalijte do sáčku nebo mrazícího sáčku.
Odřízněte špičku sáčku a nalijte želé ze svařeného vína do prohlubní v sušenkách.
Počkejte, až želé dobře ztuhne, a sušenky uložte do krabičky na sušenky až do spotřeby. Tam vydrží čerstvé až 3-4 týdnů.
Share or print this recipe