Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vzkazy vytiskněte a přeložte. Předehřejte troubu na 180 °C na horní a dolní ohřev. Na pečicí papír nakreslete kruhy o průměru cca 8–9 cm. Položte ho na pečicí plech pomalovanou stranou dolů.
Z bílků vyšlehejte sníh. Přidejte moučkový cukr, máslo a šlehačku s promíchejte. Prosejte mouku a přidejte ji do misky. Ze všech přísad vypracujte homogenní těsto.
Na každý předkreslený kruh dejte 1,5 ČL těsta. Pečte cca 5 minut. Jakmile začnou okraje hnědnout, vyndejte upečené kruhy z trouby. Každý kruh opatrně zvedněte kuchyňskou špachtlí z pečicího papíru, doprostřed položte vzkaz, kruh přeložte a kraje spojte.
Vzniklý koláček ve tvaru půlkruhu pověste přes okraj mísy. Dbejte při tom na to, aby vznikl požadovaný tvar koláčků štěstí. Krátce přidržte, aby koláček štěstí v tomto tvaru vychladl. Pak nechte koláčky zcela vychladnout na mřížce.
Tip: Pečte na etapy, aby koláčky během dalších fází zpracování nevychladly a nelámaly se.
Share or print this recipe