Kořeněné sušenky

přísady

Porce: cca. 6-8
Čas přípravy: 25 minut

  • 300 g mouky
  • 200 g studeného másla
  • 50 g Korunní cukr moučka 
  • 1 vejce
  • 1 lžičky mořské soli
  • 15 g italských bylinek, sušených
  • čerstvé bylinky (např. rozmarýn, šalvěj, kopr, petržel)

příprava

Studené máslo nakrájte na kostičky a společně s ostatními surovinami - kromě čerstvých bylinek - zpracujte na těsto.

Vykynuté kvasnicové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm.

Na vyválené těsto rozložte lístky a snítky rozmarýnu, šalvěje, kopru a petrželky.

Těsto zakryjte pečicím papírem a znovu ho rozválejte válečkem, přičemž do těsta vtlačte čerstvé bylinky.

Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení.

Kulatým vykrajovátkem vykrajujte z těsta kolečka o průměru cca. 4 cm a dejte je do připravené formy.

Nalijte těsto do formy na pečení a pečte cca. 15 minut. Nechte úplně ochladnout.

další recepty