Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto by mělo po upečení zůstat jemné a křehké. V žádném případě nesmí být tvrdé anebo tuhé. Důležité je, aby byly přísady na přípravu křehkého těsta studené. Těsto dobře zabalené v alobalu můžete uchovávat v chladničce až osm dní. Dá se použít klasicky na pečení sušenek anebo jako základ pro řezy či koláče.
Mouku prosejeme na pracovní desku a vytvoříme v ní důlek, do kterého přidáme ostatní přísady. Mouku pomocí nože postupně přidáváme do středu a promícháme s ostatními přísadami. Studenými rukama dobře hněteme, pokud není těsto vláčné. Vyformujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a na chladném místě necháme odpočinout minimálně 30 minut.
Share or print this recipe