Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma na dort o průměru 26 cm a objemu cca. 2,4 litru
na těsto:
na náplň na jablečný závitek:
Příprava těsta:
Nejprve dejte všechny suroviny na kvasnicové těsto do mixovací nádoby a rychle vypracujte hladké těsto pomocí míchací lopatky kuchyňského robota, háku na těsto ručního mixéru nebo rukama alespoň 10 minut, abyste získali velmi jemné, hladké těsto.
Poté z lehce lepivého těsta vytvarujte na pomoučené pracovní ploše pomoučněnýma rukama kouli a dejte je do mísy.
Těsto přikryjte a nechte na teplém místě nebo při pokojové teplotě približne 60 minut odpočívat, dokud těsto výrazně nevykynulo. Mezitím si připravte náplň na jablečný závitek.
Na náplň do jablečného závitku oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kousky.
Kousky jablek dejte spolu s ostatními surovinami do mísy a dobře promíchejte.
Troubu předehřejte na 175 °C, horní/spodní pečení a poté vymazte moukou a trochu máslem formy na kuglóf.
Po vykynutí těsta na pomoučené pracovní ploše rozválejte ho na obdélník o tloušťce 1 cm a rovnoměrně potřete jablečnou náplní.
Poté opatrně srolujte plát těsta podél jeho krátké strany, následně oba konce a spoj na vrchu pevně přitiskněte k sobě.
Těsto vložte do připravené formy na kuglóf se spojem nahoru a oba konce pevně přitlačte k sobě.
Jablečný závitek kuglóf nechte približne 20 minut kynout a poté ho pečte na spodní mřížce předehřáté trouby dozlatova, a to přibližně 35-40 minut.
Když koláč vychladne, vyklopte ho z formy, posypte cukrem a už můžete i jíst!
Tip: Náplň se dá skvěle použít i do listového těsta.
Share or print this recipe