Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čokoládovo-ořechové křehké pečivo (tmavé sušenky):
Vanilkové křehké pečivo (světlé sušenky):
Pro veganské těsto:
Čokoládové nebo vanilkové křehké těsto
Mouku, moučkový cukr (kakao a strouhané vlašské ořechy) dáme do misky. Studené máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte k mouce a dále přidejte vejce, sůl a (a skořici). Všechny ingredience rychle promíchejte a vytvořte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 30 minut do chladničky.
Předehřejte troubu na 180 stupňů – horní a spodní pečení. Vyložte plech papírem na pečení. Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Z těsta vytvarujte kuličky cca. 25 g a opatrně vtlačte mřížku do těsta. Pečte sušenky asi 13 minut.
Veganské těsto
Veganský margarín nakrájejte na kousky. Smíchejte všechny přísady a rychle promíchejte a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky. Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní pečení. Vyložte plech papírem na pečení. Pracovní plochu lehce poprášíte moukou. Tvarujte z těsta kuličky cca. 25 g kuliček a opatrně vtlačte mřížku do těsta. Pečte sušenky asi 11 minut.
Share or print this recipe