Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Příprava kynutého těsta je časově náročnější. Přísady by měli mít pokojovou teplotu, proto doporučujeme vyndat máslo a vejce z chladničky nějakou dobu dopředu. Z kynutého těsta se připravuje jemné pečivo, např. briošky, kynutá bábovka „Reindling“, buchty či tvarohové koláče.
Mouku dáme do mísy a při 50 °C zahřejeme v troubě. Uprostřed vytvoříme důlek a dáme do něj rozdrobené kvasnice. Krupicový cukr rozpustíme v 1/8 l mléka a vlijeme do důlku. Poprášíme trochou mouky. Potom kvásek přikryjeme a necháme kynout přibližně 15 minut.
Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zbytek mouky v takém množství, aby při mísení vzniklo elastické těsto, které se nakonec odlepuje od mísy. Těsto přikryjeme a necháme kynout na teplém místě, kým nezdvojnásobí svůj objem.
Dále zpracujeme podle příslušného receptu.
Share or print this recipe