Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Krém:
Poleva:
Mouku prosejeme, přidáme cukr, ořechy, máslo, vejce a vypracujeme tuhé těsto. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Poté vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 160 °C do růžova cca 10 minut.
Z mléka si odlijeme trochu do hrníčku, zbytek dáme vařit s cukrem. Mouku smícháme se žloutky a s druhou částí mléka a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká kašička. Jak se nám mléko začne vařit, vlijeme do něj rozmíchanou mouku a chvíli povaříme. Poté stáhneme z ohně a dáme vychladnout. Než nám hmota vychladne, utřeme si máslo s moučkovým cukrem. Do této směsi pak opatrně vmícháme vychladlou hmotu.
Když máme upečeno a připravený krém, všechny kolečka krémem slepíme a necháme v lednici do druhého dne ztuhnout. Další den si připravíme polevu z moučkového cukru, rumu a citrónové šťávy a slepená kolečka polevou potřeme. Ještě, než poleva zaschne, můžeme kolečka ozdobit vlašskými ořechy či mandlemi.
Share or print this recipe