Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto:
Přípravy:
Hliněné květináče o průměru 10-14 centimetrů namočte na hodinu až dvě, aby při pečení nepopraskaly (jsou překvapivě žáruvzdorné). Květináče slijte a vyložte pečicím papírem tak, že nejprve vystřihnete malou kulatou šablonu na základnu.
Při přípravě na grilování dbejte na to, abyste „oddělili“ pečicí plochu od grilovacího roštu, protože i při nepřímém grilování se na dno koláče dostane příliš mnoho tepla což může vést k připálení spodní části sladkosti. Květináče umístěte na hliníkové podnosy obrácené dnem vzhůru nebo na cihly položené na mřížce. Do grilu vložte misku s vodou, aby byla teplota grilování mírnější.
Na těsto
Z vlažného mléka, droždí a hrsti mouky udělejte poliš. K tomu suroviny smíchejte metličkou do hladka, přisypte trochu mouky a přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Poté toto těsto smíchejte se všemi ostatními surovinami a dobře prohněťte (nejlépe kuchyňským robotem), dokud se těsto neoddělí od mísy. Těsto pak musí alespoň půl hodiny odpočívat, než se dá do květináčů.
Květináče plňte jen do dvou třetin, protože těsto při pečení výrazně nakyne. Gril předehřejte na 170-190 °C, doba pečení je 40-50 minut podle velikosti hrnců. Panettone je hotový, když dobře nakynul, má hezkou barvu a projde zkouškou jehlou. K tomu panettone hluboce propíchněte tenkou špejlí a poté ji vytáhněte. Když už se na ni těsto nelepí, panettone je hotové.
Tip: Pokud květináč převážete stuhou nebo přízí, může to být skvělý dárek!
Share or print this recipe