Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mouku prosejeme, smícháme s nakrájeným máslem, přidáme cukr moučka, vanilkový cukr, sůl a žloutky a uděláme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tři plechy vyložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme na tloušťku cca. 1 mm a vykrajujeme z něho kolečka s vlnitým okrajem (ø cca 4 ½ cm).
Polovině koleček potom vykrojíme 3 malé otvory (ø cca 1cm).
Kolečka přendáme na plechy a přibližně 12 minut pečeme. Upečené kolečka vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Kolečka s dírkami posypeme moučkovým cukrem z mlýnku. Kolečka bez dírek v středě potřeme džemem a přikryjeme kolečky s dírkami.
Celkem postačí, když do středu kolečka dáte jen malé množství džemu. Když kolečka spojíte, džem se uvnitř rovnoměrně rozdělí a nevyteče ven. Kdo chce, může na plnění použít také rybízový džem.
Aby byli sušenky jemné a křehké, nesmíte při válení použít další mouku. Je možné jen trošku poprášit trochu váleček. Trik, aby ni nezůstalo nalepené na pracovní desce: těsto vyválejte, mezi dvěma dostatečně velkými vrstvami potravinové fólie. To pak nebudete potřebovat vůbec žádnou dodatečnou mouku.
Share or print this recipe