Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na plech o rozměru 47 × 39 cm
na potření:
Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo nakrájejte na kousky a spolu s vajíčkem, žloutkem a suchými přísadami zpracujte ručně na těsto. Plech vyložte pečicím papírem a 2/3 těsta vyválejte tak, aby jej celý pokrylo. Rybízovou marmeládu a rum promíchejte dohladka a rovnoměrně rozetřete na těsto. Zbylé těsto vyválejte na tenký plát, nakrájejte na 1 cm široké pruhy a ty diagonálně, s odstupem 1–1,5 cm pokládejte na těsto na plechu. Pečte cca 20 minut na horkovzduch při 160 °C, na prostředním roštu. Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na pruhy. Lehce poprašte moučkovým cukrem.
Trvanlivost (v dobře uzavřené dóze): cca 3 týdny. Dobré vědět: Pracujte rychle. Pokud se těsto při zpracovávání příliš zahřeje a začne se drobit, přidejte do něj 1–2 PL ledové vody.
Ve spolupráci s Baking Barbarine.
Share or print this recipe