Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Lístkové těsto je vrstvené těsto, které obsahuje mnoho másla a nepřidává se do něho cukr. Příprava lístkového těsta je časově náročná, protože se těsto musí vícekrát vyválet. Jednotlivé vrstvy těsta jsou spojené tenkými vrstvami másla, díky čemu bude pečivo nadýchané.
Vodu, sůl a vejce smícháme, přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Poprášíme moukou a přibližně 30 minut necháme odpočívat v chladničce. Potom těsto na pomoučené pracovní desce vyvalíme na velikost 45 x 75 cm, na polovinu poskládáme máslo a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Aby máslo nevyteklo, potřeme okraje těsta bílkem a pořádně prohněteme. Těsto opět vyválíme na původní velikost. Dvě třetiny těsta přeložíme na sebe a překryjeme zbylou třetinou (jednoduchý sklad). Opět vyválíme na původní tvar, ale teď každou polovinu těsta ještě přeložíme na polovinu a následně obě poloviny spojíme (dvojitý sklad). Oba postupy zopakujeme ještě jednou. Po každém složení dáme těsto na 30 minut odpočinout do chladničky. Vyválíme na tloušťku ne menší než 3 cm a dále zpracujeme podle příslušného receptu.
Share or print this recipe