Luční sirup

přísady

Suroviny na přibližně 1,5 litru sirupu

    • 375 ml jablečné šťávy
    • 375 ml vody
    • Šťáva a kůra ze 2 citronů
    • 1 kg Korunní cukr na přípravu sirupu z květů bezu černého a bylinek
    • 40-50 g čerstvého divokého bezu

příprava

Jablečnou šťávu, vodu, citronovou šťávu, kůru a cukr dejte do velkého hrnce a za stálého míchání vařte, dokud není roztok zcela průhledný.

Poté vmíchejte čerstvý bez a směs vařte přibližně 5 minut.

Nechte úplně ochladnout a pro intenzivnější chuť nechte sirup přes noc odpočinout.

Přeceďte přes kávový filtr nebo čistou gázovou utěrku a nalijte do vyvařených lahví.

Nejlepší je servírovat s chladnou, sycenou minerální vodou a několika plátky citronu.

Tip: Luční sirup je ideální pro skladování v spíži a lze jej bez problémů uchovávat po dobu nejméně 6 měsíců, pokud je správně utěsněn.

další recepty