MAKOVÉ VÍDEŇSKÉ SUŠENKY S GREPOVÝM ŽELÉ

přísady

35 ks

Těsto:

Grepové želé:

Na dokončení:

  • 10 g mrazem sušených malin

příprava

Do mísy, ve které budeme pracovat, nalijeme asi 200 ml horké vody a necháme jí tam dvě až 3 min. Po tej vylijeme a místo vytřeme do sucha. Do ní navážíme máslo, moučkový cukr koření, sůl a kůru z jednoho citrónu, přidáme vejce A rozmícháme dohladka. Není nutné tuto hmotu příliš našlehat. Poté opatrně zamícháme směs mouky, kukuřičného škrobu a máku. Ihned po vymíchání hladké hmoty ji přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech s papírem na pečení malé růžičky dále od sebe, mírně se roztečou. Po nastříkání vezmeme obrácený konec vařečky, namočíme ho do mouky a do každé růžičky uděláme malý důlek. Pečeme v rozehřáté troubě při 170°C dokud lehce nezezlátnou asi 12 až 15 min. Plech vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.

Na želé smícháme grepovou šťávu a želírovací cukr v hrnci a za stálého míchání tuto směs přivedeme k varu. Vaříme asi 2 min., poté přidáme kyselinu citrónovou, zamícháme a tuto směs nalijeme do zavařovací sklenice. Po vychladnutí želé pomocí lžičky a nebo cukrářského sáčku naneseme na upečené růžičky a dozdobíme mrazem sušenými malinami.

 

další recepty