Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 záviny (1 šiška = 1867 kcal)
příprava: 35 minut + odležení minimálně 6 hodin
pečení: 25 minut
Z uvedených surovin vypravujeme těsto. Hněteme ho aspoň 15 minut, protože teplota rukou je žádaná. Pak jej necháme odležet aspoň na 6 hodin, ale klidně i 2 dny, ve chladném prostředí. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme je na tenké plátky. Potřeme olejem, poprášíme strouhankou a posypeme mákem, cukrem a zrnky vína. Zavineme, potřeme sádlem nebo olejem a pečeme na 195 °C asi 25 minut.
S tímto štrúdlem se můžete setkat v oblasti Malých Karpat, kde se dozrávají hrozny Modrého Portugalu. Proto velké kupované bobulky nenahradí jejich chuť. Zkuste hrozny sehnat od vinaře.
Share or print this recipe