Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Omyjte maliny a vložte je do vysokého hrnce. Smíchejte s citronovou šťávou, mandlovým extraktem, Korunním cukrem želírovacím cukrem 2: 1. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 4 minuty. Proveďte želírovací zkoušku! Sundejte z plotýnky a zamíchejte Amaretto. Pokud se na povrchu vytvořilo příliš mnoho pěny, opatrně ji odstraňte. Naplňte horkou marmeládu do sterilních sklenic, okamžitě jej uzavřete a otočte dnem nahoru asi po 10 minutách. Otočte a nechte je vychladnout.
Připravte si mandlový extrakt sami: 50 g mandlí na 150 ml vodky - mandle trochu nakrájejte, nalijte je do vysoké láhve a zalijte vodkou. Protřepávejte každé 2-3 dny a uchovávejte na tmavém místě po dobu 6 měsíců.
Share or print this recipe