Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Poleva
Mléko ohřejte. Přidejte droždí a promíchejte.
Všechny suché suroviny dejte do velké mísy a promíchejte.
Postupně přidávejte směs mléka a droždí - suroviny uhněťte mixérem s hnětacím hákem. Když se vše spojí do jednotného těsta, hněte ho rukama. Přikryjeme a nechte na teplém místě kynout alespoň 30 minut.
Když se objem těsta zdvojnásobí, na pomoučené ploše ho rozválejte na velký čtverec a potřete džemem. Z delší strany ho pevně srolujte. Spojem dolů rozřízněte váleček těsta ostrým nožem podélně napůl. Dva válečky k sobě svinujte a vytvořte věnec, který položte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Zatočte konce k sobě. Přikryjte a nechte dalších 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C, horní/spodní pečení. Věnec pečte přibližně 50 minut dozlatova.
Smíchejte suroviny na polevu a pokapte vychladlý věnec. Posypte pistáciemi.
Share or print this recipe