Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Těsto:
Rakytníkové želé:
Na dokončení:
Mouku smícháme se škrobem, mandlovou moučkou, citronovou kůrou, vanilkovými zrníčky, solí a cukrem, přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme žloutky a rychle zpracujeme do těsta. To necháme nejlépe půl hodiny v lednici odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na silu asi 2-3 mm a vypícháme hvězdičky, které odkládáme na plech s papírem na pečení. Do poloviny tvarů uděláme otvor. Zbylé těsto můžeme použít ke zdobení, k přilepení použijeme bílek. Ve vyhřáté troubě je upečeme dozlatova na 160°C asi 15 až 20 min.
Na rakytníkové želé smícháme v hrnci šťávu se želirovacím cukrem a přivedeme k varu. Vaříme na 102°C. Směs nalejeme do sklenic, zavíčkujeme a necháme vystydnout. Upečené kousky k sobě spojíme želé a pocukrujeme. Uložíme je ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.
Share or print this recipe