Mandlové řezy

přísady

(na přibližně 60 kousků)

  • 250 g hladké mouky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového pudingového prášku
  • 120 g másla
  • 100 g Korunního cukru moučka
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 3 PL rumu (40 %)

Na náplň

Na čokoládovou polevu

  • 200 g čokolády na vaření
  • 80 g másla
  • 2 PL oleje  

 

příprava

Troubu předehřejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení. 

Příprava křehkého těsta

Všechny přísady rychle smícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a na hodinu odložíme do chladničky. Těsto opět krátko promícháme a na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku 2mm. Uložíme na plech a necháme chvíli odpočinout. Propícháme vidličkou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 10 minut.

Příprava náplně

Smetanu s medem, máslem a cukrem převaříme. Přidáme mandlové lupínky. Hmotu opět převaříme, nalejeme na upečené těsto a povrch vyhladíme. V předehřáté troubě pečeme přibližně 35 minut, dokud hmota nezhnědne. Necháme vychladnout a nakrájíme na trojúhelníky.

další recepty