Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mátu umyjeme, otřeseme a zbavíme stonků. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě. Převaříme, aby byl roztok čirý, a potom ním přelejeme mátové listy. Cukrový roztok s lístky máty potom na 48 hodin odložíme do chladu. Kdo chce, může přidat bílý rum.
Sirup přecedíme přes sítko, nalejeme do vysterilizovaných lahví, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném místě. Pro delší trvanlivost sirup před plněním do lahví 3 minuty povaříme.
Na přípravu sirupu jako základu pro koktaily Mojito se hodí Hemingwayova máta odolná vůči mrazu anebo Marocká máta s obsahem mentolu a intenzívní vůní.
1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.
Share or print this recipe