Mátový sirup Mojito

Image Description

přísady

příprava

Mátu umyjeme, otřeseme a zbavíme stonků. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě.  Převaříme,  aby byl roztok čirý, a potom ním přelejeme mátové listy. Cukrový roztok s lístky máty potom na 48 hodin odložíme do chladu. Kdo chce, může přidat bílý rum.

Sirup přecedíme přes sítko, nalejeme do vysterilizovaných lahví, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném místě. Pro delší trvanlivost sirup před plněním do lahví 3 minuty povaříme.


 Tip

 


Na přípravu sirupu jako základu pro koktaily Mojito se hodí Hemingwayova máta odolná vůči mrazu anebo Marocká máta s obsahem mentolu a intenzívní vůní. 
 

 

Ředění


1 díl sirupu + 6 dílů vody
Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.

další recepty