Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 ks, 20 krát 30 cm
Těsto:
Tvarohová náplň:
Na dokončení:
Do mísy navážíme obě mouky, na kostky nakrájené studené máslo, cukr, sůl a vypracujeme jemnou drobenku. Úplně na závěr přimícháme studené bílé víno a rychle a krátce vypracujeme v těsto. To zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň 10 až 15 min. odpočinout. Poté ho na lehce pomoučené ploše Vyválíme na obdélník o velikosti 20 krát 30 cm. Nemusí být úplně perfektní, okraje se stejně budou dále upravovat.
Na náplň smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr dohladka. Tento krém natřeme na rozvalené těsto asi dva až 3 cm dále od krajů, ty necháme bez náplně. Na povrch krému rozložíme vypeckované meruňky řezanou stranou nahoru. Úplně na závěr koláč posypeme piniovými oříšky a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 35 až 40 min. do křehka. Vytáhneme z trouby, dozdobíme čerstvou mátou, můžeme pocukrovat a podáváme.
Share or print this recipe