Meruňkové chutney

Image Description

přísady

  • 1,5 kg čerstvých vypeckovaných meruněk
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru
  • 35 dkg nasekané cibule
  • 300 ml jablečného octu  
  • 22 dkg Korunního hnědého třtinového cukru
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL hořčičných semínek
  • 1 ČL mleté skořice  
  • 1 ČL mletého muškátového květu
  • ½ ČL kajenského pepř

příprava

Umyté a vypeckované meruňky nakrájíme na kousky, přidáme lisované stroužky česneku a nastrouhaný zázvor.

Spolu s ostatními přísadami dáme do velkého hrnce odolného vůči kyselinám a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, pokud není ovoce a cibule měkké a nevznikne kašovité chutney.

Naplníme do připravených sklenic, pevně uzavřeme a necháme několik týdnů odpočívat, aby se ingredience spojily.

další recepty