Meruňkovo-makový dezert s tvarohovým krémem

přísady

ca. na 6 porcí

na makový základ těsta:

  • 3 vajec
  • 1 hrnek Korunní cukru krupice
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 hrnky jogurtu
  • 1 šálky mletého máku
  • 1 šálky mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva

na krém:

 

také:

  • 2-3 hrnky meruňkových nebo švestkových povidel
  • máta

příprava

Připravte si makový koláč: Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej a jogurt a dobře promíchejte. Rychle vmíchejte mák, mouku a prášek do pečiva a poté je rozprostřete do malého pekáčku. Pečte v troubě 30 minut při 170 stupních v režimu ventilátoru vzduchu a poté nechte úplně ochladnout.

Všechny suroviny na krém dobře promíchejte.

Nakrájejte makový koláč na malé kousky a rozdrobte ho trochu.

Ve sklenicích (6 sklenic, o cca. 10 cm v průměru) střídavě vrstvěte makovou drobenku, vanilkový krém a meruňkové nebo švestkové povidlo. Dokončete krémem a ozdobte džemem a mátou.

další recepty