Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
ca. na 6 porcí
na makový základ těsta:
na krém:
také:
Připravte si makový koláč: Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej a jogurt a dobře promíchejte. Rychle vmíchejte mák, mouku a prášek do pečiva a poté je rozprostřete do malého pekáčku. Pečte v troubě 30 minut při 170 stupních v režimu ventilátoru vzduchu a poté nechte úplně ochladnout.
Všechny suroviny na krém dobře promíchejte.
Nakrájejte makový koláč na malé kousky a rozdrobte ho trochu.
Ve sklenicích (6 sklenic, o cca. 10 cm v průměru) střídavě vrstvěte makovou drobenku, vanilkový krém a meruňkové nebo švestkové povidlo. Dokončete krémem a ozdobte džemem a mátou.
Share or print this recipe