Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca 12-15 špejlí
na listové těsto (potřebujete-li ho udělat rychle, můžete použít i listové těsto z obchodu (2 rohlíky)):
na jablečnou náplň:
dále:
Všechny suroviny na těsto na závin hněťte přibližně 10 minut, abyste získali tuhé těsto.
Z těsta ručně vytvarujte hladkou kouli, mísu vypláchněte horkou vodou a těsto v ní nechte 15 minut odpočívat. Mezitím si připravte náplň na jablečný závitek.
Jablko omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte v míse s ostatními surovinami.
Těsto na závin rozválejte na pomoučené pracovní ploše co nejtenčí. Sevřete ruku v pěst, položte na ni těsto a opatrně ho postupně roztahujte dlaní. Těsto by mělo být tak tenké, že by mělo být téměř průhledné. Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a odstraňte silnější okraje.
Troubu předehřejte na 200 °C, horní/spodní pečení a vyložte plech na pečení pečicím papírem.
Těsto potřete rozpuštěným máslem.
Těsto odřízněte z plátu a rozdělte na 6 širokých válečků stejné velikosti.
Rohlíky napíchněte na špejli a položte na připravený plech. Tento krok opakujte se zbývajícím těstem.
Špejle potřete rozšlehaným vejcem, posypte cukrem a pečte v předehřáté troubě cca. 20 minut, dokud nejsou krásně křupavé.
Nejlepší je konzumovat ještě mírně teplé.
Share or print this recipe