Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme krémový sníh. Žloutky spolu s cukrem moučkou vymícháme na lehkou pěnu (10 minut). Zlehka přimícháme rum, ořechů a mrkev.
Mouku s práškem do pečiva prosejeme a střídavě opatrně smícháme se sněhem. Hmotu vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a pečeme při teplotě 170°C přibližně 50 minut.
Upečený dort vyndáme z formy, pokapeme citrónovou anebo pomerančovou šťávou, ve středu podélně rozřízneme a naplníme šlehačkou anebo tvarohovým krémem.
Smícháme 250 g tvarohu (10% tuku v sušině), 40 g hnědého cukru a šťávu z jednoho citrónu, přidáme 250 ml vyšlahané šlehačky. Hmotou naplníme mrkvový dort a ozdobíme.
Share or print this recipe