Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Plech 20*30cm
12/14 porcí
Korpus:
Krém:
Mrkvové kostky:
Do mísy navážíme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme olej a vejce, cukr, koření, kůru a sůl a stěrkou dobře zamícháme. Poté přidáme obě mouky, prášek do pečiva a Jedlou sodu a stěrkou vymícháme dohladka. Tuto hmotu nalejeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a rozetřeme dohladka. Poté pečeme velmi pomalu při 160 °C asi 25 min., nebo dokud zapíchnutá špejle nezůstane zcela suchá. Necháme ho na mřížce vychladnout.
Na náplň smícháme sýr, cukr a pomerančovou šťávu a metličkou vymícháme dohladka. Poté postupně nalejeme rozpuštěné a vychladlé máslo. Šleháme, dokud nezískáme hladký a Nadýchaný krém. Ten ihned natřeme na povrch vychladlého upečeného korpusu.
Mrkev nakrájíme na kostky menší než 1*1*1 cm, dáme do hrnce, přidáme šťávu, vanilku a cukr a na velmi mírném ohni vaříme, dokud sirup nezhoustne. Směs necháme vychladnout a potom jí ozdobíme povrch koláče.
Share or print this recipe