Nepečený jahodový zebří dort

přísady

Porce: 10
Čas přípravy: 20 minut (bez doby chlazení)

  • 80 g másla
  • 200 g čokoládových máslových sušenek
  • 250 g jahod (čerstvých nebo mražených, rozmražených a okapaných)
  • 200 g Pudrový cukr – extra jemná moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 ml šlehačkové smetany
  • 750 g tvarohu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 9 pláty želatiny

K ozdobení

  • 1 hrst jahod
  • Máta

příprava

Formu na dort o průměru 20 nebo 22 cm vyložte pečicím papírem.

V malém hrnci pomalu rozpustte máslo.

Čokoládové máslové sušenky vložte do mrazícího sáčku a rozdrťte je válečkem. Poté smíchejte s rozpuštěným máslem.

Drobenkovou směs rovnoměrně rozetřete na dno formy na dort a sklenicí ji pevně přitlačte. Poté dejte do lednice.

Jahody omyjte a zbavte stopky. Přidejte 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a 50 g cukru, poté promíchejte.

Smetanu vyšlehejte do tuha.

Želatinu dejte na 5 minut do studené vody.

Do mísy dejte tvaroh, 150 g cukru a vanilkový cukr a promíchejte.

Želatiny vymačkejte a rozpusťte v hrnci při velmi nízké teplotě.

Do rozpuštěné želatiny vmíchejte jednu třetinu tvarohové směsi a zahřívejte, dokud není směs tekutá. Přidejte želatiny k zbývající tvarohové směsi a dobře promíchejte.

Přidejte šlehačku vyšlehanou do tuha.

Třetinu tvarohu a šlehačky nalijte do mísy a smíchejte s jahodovým pyré.

Do středu dortového základu nalijte vrchovatou lžíci tvarohového krému a do středu tvarohového krému položte vrchovatou lžíci jahodového tvarohového krému. Opakujte, dokud nespotřebujete všechen krém.

Dort dejte do lednice alespoň na 4 hodiny – nejlépe přes noc.

Odstraňte ráfek formy na dort. Ozdobte rozpůlenými nebo na čtvrtky nakrájenými čerstvými jahodami a čerstvou mátou.

další recepty