Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porce: 10
Čas přípravy: 20 minut (bez doby chlazení)
K ozdobení
Formu na dort o průměru 20 nebo 22 cm vyložte pečicím papírem.
V malém hrnci pomalu rozpustte máslo.
Čokoládové máslové sušenky vložte do mrazícího sáčku a rozdrťte je válečkem. Poté smíchejte s rozpuštěným máslem.
Drobenkovou směs rovnoměrně rozetřete na dno formy na dort a sklenicí ji pevně přitlačte. Poté dejte do lednice.
Jahody omyjte a zbavte stopky. Přidejte 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a 50 g cukru, poté promíchejte.
Smetanu vyšlehejte do tuha.
Želatinu dejte na 5 minut do studené vody.
Do mísy dejte tvaroh, 150 g cukru a vanilkový cukr a promíchejte.
Želatiny vymačkejte a rozpusťte v hrnci při velmi nízké teplotě.
Do rozpuštěné želatiny vmíchejte jednu třetinu tvarohové směsi a zahřívejte, dokud není směs tekutá. Přidejte želatiny k zbývající tvarohové směsi a dobře promíchejte.
Přidejte šlehačku vyšlehanou do tuha.
Třetinu tvarohu a šlehačky nalijte do mísy a smíchejte s jahodovým pyré.
Do středu dortového základu nalijte vrchovatou lžíci tvarohového krému a do středu tvarohového krému položte vrchovatou lžíci jahodového tvarohového krému. Opakujte, dokud nespotřebujete všechen krém.
Dort dejte do lednice alespoň na 4 hodiny – nejlépe přes noc.
Odstraňte ráfek formy na dort. Ozdobte rozpůlenými nebo na čtvrtky nakrájenými čerstvými jahodami a čerstvou mátou.
Share or print this recipe