Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma o průměru 26 cm
Těsto
Karamel
Na dokončení
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, zamícháme jogurt, rozpuštěné máslo, sůl a poté opatrně vmícháme směs mouky a prášku do pečiva.
Na karamel rozpustíme v pánvi máslo a přidáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání utavíme do zlatavého karamelu. Poté přidáme skořici, zázvor, čili, vyškrábanou vanilku a také sůl, zamícháme a úplně nakonec přidáme horkou smetanu. Tento karamel nalejeme do dortové formy, kterou jsme předem vyložili papírem na pečení. Na povrch narovnáme těsně vedle sebe vyjadřincované hrušky, které jsme nakrájeli na čtvrtky.
Celý povrch takto připraveného základu zatřeme připraveným těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 až 170°C asi 25 až 30 min., nebo dokud špejle nezůstane po vytažení zcela suchá. Koláč ještě zahorka opatrně uvolníme z formy a obrátíme ho na servírovací talíř a nebo tác tak, aby karamelové hrušky byly nahoře. Nejlépe chutná ještě čerstvý a vlažný.
Share or print this recipe